The Cookbook – Miss fra Missy

The Cookbook – Miss fra Missy

Det er lov å ha visse forhåpninger når Missy Elliot slipper nytt materiale. Riktig nok var ikke den forrige fullspilleren This Is Not A Test! all verden å skrive hjem om, men selv de beste har lov å tryne innimellom. Bare de de reiser seg igjen ved neste korsvei, er alt tilgitt.

Så med tanke på at hun har ting å bevise på sin nye langspiller The Cookbook, er det skuffende at den er så slapp som den er. Selv om det er gøy å høre den gamle ringreven Slick Rick rime på Irresistible Delicious og Timbaland lage beats på blant annet Joy, er det noe ved Missy som ikke er som det var.

For det aller meste hører det ut som om hun og vennen kjeder seg på arbeidet, og bare ved et håndfull anledninger viser hun hva de hva de egentlig duger til. Dette skjer på My Struggles, Can’t Stop, Mommy og den lekre balladen My Man. På disse låtene hentes det lille ekstra som mangler på brorparten av det resterende materiale frem, og det blir smul lytting ut av det. Resten av skiva hemmes i stor grad av vasne partytriks som fungerer mot sin hensikt. Det kan nesten virke som om tiden har gått fra Missy Elliot og hennes beatbuddyer, ettersom denne platen på ingen måte er overbevisende.

Helt på det rene er det i alle fall det er langt mellom de klare høydepunktene på The Cookbook, og at de som finnes ikke er i nærheten av å toppe tidligere bedrifter fra denne kanten. Det er trist å si det, men Missy Elliot anno 2005 er en kjedelig artist. Kanskje artistnavnet burde være Missy Miss fremover?

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.