”Oh You’re So Silent Jens” – Redder sommeren igjen

”Oh You’re So Silent Jens” – Redder sommeren igjen

Det er ganske fascinerende hvordan seksten små og pyntlige poplåter kan utgjøre en så stort musikalsk påfugl som tilfellet er med Jens Lekmans EP- og singel-samling ”Oh You’re So Silent Jens”.

Nå har Lekman riktignok levert en klassiker i form av av albumdebuten When I Said I Wanted To Be Your Dog. Men at hans tidlige arbeider skulle være så omfattende og fantastisk gripende som dette er overveldende.

Han har hele tiden den gode, litt rare fortellingen å formidle i sangene, samtidig som det lirkes ut fremragende popharmonier som treffer kinnet med kraft lik et kjærlig pikekyss. Burt Bacharach, Serge Gainsbourg, Leonard Cohen ville vært kraftig stolte hvis de hadde blitt servert denne platen, ettersom deres unike popteft skinner kraftig igjennom også har.

Lekende lett blomster et sant popgeni i låtperler som Maple Leaves, Sky Phenomenoen, Black Cab, Jens Lekman’s Farewell Song To Rocky Dennis, I Saw Her In The Anti War Demonstration, A Sweet Summer’s Night On Hammer Hill.

Egentlig er det ikke noe poeng å lete etter svakere øyebikk her, da alt holder et såpass høyt nivå at det er å lure seg selv å ikke ha dette i samlingen. Liker man tidløs popmusikk, så liker man også Jens Lekmans perfekte bidrag til sjangeren. Sånn er det bare!

Selv om platens innhold i utgangspunktet ble sluppet separat er ”Oh You’re So Silent Jens” en helhetlig triumf for Skandinavias i særklasse beste popsnekker. Sommeren vil garantert bli bedre med denne platen i spilleren!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.