Ghost Reveries – Mektig atmosfære

Ghost Reveries – Mektig atmosfære

Etter ti års virksomhet ligger Opeth fortsatt i teten blant skandinaviske metallband. Etter såpass lang fartstid er det naturlig at man har behov for å fornye seg, og denne gang har bandet tatt et steg i den progressive retning. Musikken kan virke noe kompleks, men tar man tiden til hjelp vil man oppdage at Ghost Reveries er og blir et fabelaktig album.

Det ti minutter lange åpningssporet Ghost Of Perdition er svært representativt for resten av platen. Med overbevisende intensitet bygger låten seg opp til et klimaks, og vokalist Mikael Åkerfeldts presentasjon varierer mellom det grusomt grimme og det elegant vakre.

The Baying Of The Hounds er Hammond-orgelet en fremtredende ingrediens. Instrumentet er kanskje ikke er særlig utbredt innenfor metallsjangeren, men organist Per Wiberg vet hvordan det skal gjøres og løfter Ghost Reveries til nye høyder.

Mange gamle Opeth-fans kommer sannsynligvis til å stille seg noe skeptisk til albumets relativt rolige profil. Likevel er det ingen tvil om at samtlige åtte låter er av høy klasse. Er man glad i stemningsfull metall er det uaktuelt å overse dette albumet.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.