The Weight Is A Gift – Brilliant powerpop

The Weight Is A Gift – Brilliant powerpop

I en tid der markedet domineres av horder med ubetydelige post-punkband som ikke makter å skape noe som minner om være originalt er det fryktelig deilig å få servert noe totalt annerledes. Nettopp det er det Nada Surf gjør med sin siste utgivelse The Weight Is A Gift. Og med det følge de opp det knakende gode Let Go fra 2002.

Mange husker kanskje ikke Nada Surf, men de fleste nikker nok anerkjennende om en sier Popular, en rimelig stor hit tilbake i 1996. Men det Nada Surf en hørte da og det en hører i dag er to vidt forskjellige band. Borte er restene av grunge og støy, og igjen sitter et band som serverer perfekt powerpop. Deilige oppløftende melodier som bringer solen tilbake i det nært forestående høstregnet.

The Weight Is A Gift er intet annet enn et lite mesterverk av en plate, godt sammensatt av raske fengende låter med god variasjon, kun avbrutt av enkelte nydelige ballader som kommer akkurat når de skal. Høydepunktene er mange, så godt som alle låtene, men særlige favoritter er førstesporet Concrete Bed, rolige Do It Again, romantiske Always Love, som også er første singel ut (et godt valg) og den optimistiske punkeren Blankest Year.

Når alt kommer til alt og året skal oppsummeres vil det være vanskelig å komme utenom The Weight Is A Gift. Dette er så solid håndverk og flott å høre på, gang på gang på gang, at det skal mye til å ikke la seg henrive. Et album som fungerer når det måtte være og som bør appellere til gud og hvermann. Knakende god musikk, briljant egentlig. Pliktkjøp når den slippes 19. september.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.