Someday We Will Foresee Obstacles – Velutviklet fra Matters

Someday We Will Foresee Obstacles – Velutviklet fra Matters

Matters beskrives som en herlig mikstur av tidlig Pink Floyd og tidløs Nick Drake, og inspirasjonen fra førstnevnte er mer enn tydelig i det skjulte sporet etter at sistelåt Motion har tonet ut. Eviggrønne og evigkopierte Nick Drake er derimot tilstede gjennom hele langspilleren, men Syd Matters greier likevel å fremstå selvstendig på Someday We Will Foresee Obstacles, og er slett ikke noen kopieringskatt.

På debutplaten A Whisper & A Sigh hadde Matters i stor grad gjort arbeidet selv, innspilt på soverommet som en singer/songwriter seg hør og bør, og med ferdigprogrammert trommemaskin. Denne gangen har han latt sangene bli til sammen med bandet sitt, og resultatet er en varm og vennlig innspilling som kan bli fin å kose seg med utover høsten.

Syd Matters er som antydet ikke noen unik artist, og i denne sjangeren er det mer enn lett å ”namedroppe” som det heter god godt norsk. Men den som har sans for artister som Belle & Sebastian, Ed Harcourt og Sondre Lerche, bør ikke ha noen grunn til å la Someday We Will Foresee Obstacles forbli uhørt. For å ta med enda en referanse kan nyprogerne fra Gorky’s Zygotic Mynci også nevnes. Bandet nevnes av Morali selv som en stor innflytelse, og vokalist Euro Childs bidrar, til Matters’ store glede, på låten I Care.

Syd Matters fremstår videre fremfor alt som konstruktør av herlige, velutviklede popmelodier som neppe vil frastøte noen lyttere. Ulempen med tilnærmingen blir at han, sett i forhold til noen av de åpenlyse referansepunktene, blir en tanke anonym. Men heldigvis ikke mer enn at musikken på platen kan settes på kontoen over ”vellykkede andreplater”.

Syd Matters gjorde en svært godkjent opptreden på by:Larm tidligere i år, og mange som var der vil nok gledes over at det er nytt materiale å finne i platehyllene. For alle andre er det bare å ta på seg hodetelefonene og oppdage, for eksempel den sekstitallsaktige To All Of You, som er høydepunktet på dette albumet.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.