Shopping For Images – Vellykket handletur

Shopping For Images – Vellykket handletur

Det tar tid å bli godt kjent med Shopping For Images. Men når dette er unnagjort, sitter vi tilbake med en spektakulær plate signert Midaircondo. Trioen som utgjør prosjektet; Lisa Nordström, Lisen Rylander og Malin Dahlström, klarer på eksemplarisk vis å kombinere krevende melodier med rørende gode vokalprestasjoner i et spennende elektronisk format.

De sammensatte melodiene kan karakteriseres som en listig lek med lydbilder. Gullet åpenbarer seg ikke alltid umiddelbart, men kommer sakte, men sikkert listende inn i bevisstheten. Belønningen kommer i form av at den tålmodige lytteren bergtas – uten mulighet til å hoppe av i svingen.

På denne debuten blir vi eksponert for låtskriverkvaliteter av internasjonalt toppnivå. Likevel verken tradisjonelt eller forutsigbart, men snarere særdeles vitalt og givende. Shopping For Images taler sitt helt særegne språk, som en blanding av aksentene Björk, Red Snapper, Moa og Under Byen, men kommuniser likevel med lytteren på en oppsiktvekkende god måte.

Det råder en intensitet her som vi nesten ikke trodde var mulig å oppnå innenfor et lavmelt elektronisk uttrykk. Men dette er intenst, mens resultatet låter suverent. Noen plater krever mer av lytteren enn andre, og noen ganger det vel verdt å bruke den ekstra tiden det tar.

Shopping For Images er et klokkeklart eksempel på en slik skive. Så av med hatten, opp med pengene og av sted til platebutikken med seg!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.