Valgerd peker på Oslo

Valgerd peker på Oslo

Foto: popogrock.no og Pål M. Dimmen

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har lagt frem sitt siste kulturbudsjett og hennes avskjedshilsen til det norske pop- og rockmiljøet er altså at deres opplevelsessenter bør ligge i hovedstaden.

– Vi har bestemt oss for at vi ønsker å legge opplevelsessenteret for pop og rock i Oslo. Samtidig kan vi også gjerne etablere lokale opplevelsessentre andre steder i Norge, for eksempel i Halden og Namsos. Men det må også være et spleiselag mellom stat og kommune, sier Svarstad Haugland til Aftenposten.

Fotograf: popogrock.no

Miljøet er størst i Oslo
Hun sier videre at omtrent alle musikkorganisasjoner og det største miljøet for pop og rock peker på Oslo. Og at det er hovedargumentet for denne avgjørelsen.

Der er selvfølgelig også positivt at Oslo kommune tidligere i år så tydelig har sagt ifra at de vil være med på finansieringen av dette prosjektet.

– Jeg kjenner godt til trønderrocken, men det er ikke tvil om at Oslo har det største publikumspotensialet og det største miljøet for pop og rock, sier Svarstad Haugland.

Ettersom regjeringen som kommer med dette forslaget går av i disse dager er det langt i fra sikkert at rocketurister i fremtiden blir å finne i gangene på Schous (bildet). Det blir opp til den nye regjeringen, der trønderen Trond Giske er arbeiderpartiets kulturpolitiske talsmann.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.