Live By Request – Sterk stemme, tam helhet

Live By Request – Sterk stemme, tam helhet

De aldrende new wave-heltene i Blondie står bak noen eksemplariske album, så det skal ikke stå på låtkvaliteten når de inntar en scene. Og det første innslaget påLive By Request er en rimelig frisk utgave av Dreaming, hentet fra det sterke albumet Eat To The Beat fra Blondies glansperiode på slutten av syttitallet.

Da dette ble spilt inn nærmet Vokalist Debbie Harry seg 59 år med stormskritt. Det skulle man ikke tro på måten hun fremfører nyveiv-vokalen sin på her. Selv om det selvfølgelig ikke låter like fiffig som for 26 år siden, er den vokale delen fremdeles rimelig imponerende.

Men til tross for dette taper platen seg en del etter hvert. Og selv om de vokale prestasjonene fremdeles låter imponerende, er det bare nesten like bra som i ”gamle dager”. Det samme gjelder for musikken. Og den i overkant boogie-pregete allsanglåten The Tide Is High femstår som en tam skygge av seg selv og et bilde på at det er lenge siden glanseperioden.

På den positive siden kan Rip Her To Shreds og X-Offender fra debutalbumet Blondie trekkes frem. Sammen med en av bandets aller største hits Heart Of Glass som de også makter å fremføre med troverdighet. Når vi hører disse gode øyeblikkene i dag, er det lett å ønske at man selv var tilstede på John J. College Of Law Theatre i New York 7. mai i fjor, hvor disse opptakene er gjort. (Vår anmelder var nok ikke like overbevist da Blondie besøkte Rockefeller i Oslo på samme turne, red.anm.).

Oppsummert låter Live By Request i overkant tamt. Resultatet er et album som har appell til andre enn den aller ivrigste fansen. Men at stemmen til Debbie Harry holder seg så bra som dette er som nevnt imponerende. Dog uten at den alene er verdt prisen for hele dette albumet.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.