Zoom-finalens vinnere

Zoom-finalens vinnere

Foto: Promo

Gjennom de to finaledagene ble juryen presentert for syv band som fikk presentere sin musikk i en halv time hver før de to vinnerne ble kåret sent onsdag kveld.

Heroes & Zeros er et alternativt rockeband fra Lillesand som holder til i Oslo som spiller heftig stonerrock og er blitt samelignet med band som Supergrass og WE.

Juryen sier om Heroes & Zeros: «Tight liveband med en klar idé. Juryen mener konsept og stemning preger dette bandet som har potensiale til å nå gjennom med låtene sine.»

Frontmann med kontroll
Det andre vinnerbandet, The Fernets, ledes av Eric Iversen og Knut-Bjørnar Ulriksens (bildet), og representerer en litt skitten, og veldig fengende gitarrock. Da de to tilfeldig møttes i Tromsø høsten 2003, skal det etter sigende ha poppet opp melodiske pop / rock-låter som perler på en snor.

Juryen beskriver The Fernets slik: «Bandet har en sterk spilleglede som smitter. De har meloditeft og en frontmann som tar kontroll. Juryen ser for seg en kjapt stigende kurve for dette bandet.»

De to vinnerne reiser på en omfattende norgesturné i regi av Norgesnettet i mars 2006, der landet kan glede seg til å se våre neste musikkstjerner.

Tidligere har Zoom vært med på å bringe ære, berømmelse og platekontrakter til band som Madrugada, Furia, Silver, Ricohets, BigBang, Surferosa, Ai Phoenix, Cadillac, Jaga Jazzist, Johndoe, med flere.

De fem andre bandene som nådde årets finale var:
Fip Pellektormonic (Bodø), Spit (Stavanger), Tuna Laguna (Trondheim), Josefin Winther (Bergen) og Grand Island (Oslo).

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.