The Collection – Et tverrsnitt av Morissette

The Collection – Et tverrsnitt av Morissette

Det er ti år siden den kanadiske artisten toppet listene verden over med den første offisielle utgivelsen, millionselgeren Jagged Little Pill. Alanis Morissette oppsummerer karrieren sin så langt på The Collection, der de fleste av de kommersielle høydepunktene er samlet på ett brett.

Albumet gir et raskt, men tverrsnittlig og relativt godt bilde av en karriere som har gått litt i bølgedaler siden gjennombruddet i 1995. Til sammen er det funnet plass til 18 låter på samlingen, som inneholder spor fra samtlige av artistens ordinære studioutgivelser, samt MTV Unplugged-albumet.

Filmmusikken til kanadieren er også for første gang nå samlet på én plate. Velkomment for fans som ikke vil gå til innkjøp av mer eller mindre uinteressante soundtracks for å komplettere Morissette-samlingen. Den eneste nye låten på albumet, og også singelvalget, er en cover av Seals gamle hitlåt Crazy. Her tilfører hun derimot lite nytt til originalversjonen, men viser likevel en lettere og mindre høytidelig side av seg selv.

Albumcoveret er relativt rikt illustrert med bilder av artisten, noe kjernetilhengerne sikkert setter pris på. Plata mangler imidlertid, i likhet med altfor mange andre samlinger, utfyllende og mer oversiktelig informasjon om utgivelser, utgivelsesår samt artistbio.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.