In The Wee Small Hours – Klassisk Sinatra

In The Wee Small Hours – Klassisk Sinatra

I 1954 var Frank Sinatra i omtrent like god balanse som et egg på line. Forholdet til Ava Gardner hadde strandet og crooneren var i det melankolske hjørnet. Albumet tok navnet fra låten In The Wee Small Hours Of The Morning, en temmelig nedstemt låt med bare vokal, piano og strykere. Dette er riktignok oppskriften bak alle låtene, men dette er tittelsporet, låt nummer én og det er nettopp her tonen for resten av albumet blir satt.

Han gjør ingen stor jobb i å skjule denne melankolien han føler. Med låttitler som Can’t We Be Friends?, When Your Lover Has Gone og I’ll Never Be The Same skapes et inntrykk av at han ikke ønsket dette bruddet. Samtidig finnes det to sider til enhver sak. Den andre siden av denne saken representeres av blant andre Glad To Be Unhappy og I Get Along Without You Very Well, låter som gir inntrykk av at Sinatra aksepterer det uunngåelige i bruddet han har vært gjennom.

Det finnes mange storslåtte album inspirert av samlivsbrudd av ulike slag. In the Wee Small Hours er utvilsomt helt i denne sub-sjangerens elitedivisjon. For undertegnede kjennetegnes de beste ved at jeg får lyst til å sette meg ned i en dyp lenestol med en flaske god whiskey og en pakke sigaretter. Det er tross alt ingen skam i å tilegne seg uvaner på grunn av et storslått album. Lyset skal være dunkelt og verden forøvrig må stenges ute, stemningen er satt og albumet kan nytes i fulle drag.

Så, er du nylig blitt singel synes handlingsplanen klar. Kjøp (ja, kjøp!) dette albumet og vit at Frank hadde det like vondt, men innse allikevel at hans stemme er unik. Det virker kanskje som en god idé når du står der på det lokale karaokestedet, men la mikrofonen ligge. Du driter deg bare ut, det finnes kun én Frank Sinatra.

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.