Scroll To Top

Enhjørning – Fortsatt i førersetet

Artister: Sjangre:
Karakter

Etter år med rykter og spekulasjoner sitter man omsider med et håndfast bevis på at DumDum Boys er tilbake, singlen Enhjørning fra det kommende albumet som slippes 13. mars.

Enhjørning leverer varene og har neppe skuffet mange DumDum-fans etter å ha blitt spilt tett på radio noen dager. Det er klassisk rock slik vi kjenner rockkongene gjennom en lang karriere.

DumDum Boys virker ikke å ha tatt skade av innspillingspausen de har hatt siden Totem i 1998. De sparker fortsatt. Gitarriffene sitter som ett skudd og refrenget er enkelt og fengende nok til at det fester seg lett samtidig som det gir lytteren lyst til å synge med. Og det skader ikke at Prepple Houmbs stemme høres et lite hakk tøffere ut nå enn for åtte år siden.

De har selv sagt om Enhjørning at det er en låt som ga dem umiddelbart lyst til å spille den live etter studioinnspillingen. Selv om ikke låta setter seg som umiddelbar klassiker, bekrefter den bandets posisjon som Norges største rockband. Og dette er mer nok til at man som lytter får lyst til å se bandet live – gjerne så fort som mulig! Og ikke minst gir det grunn til å glede seg til albumet.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer