Damaged Goods – Klassisk og fullstendig

Damaged Goods – Klassisk og fullstendig

Albumet Damaged Goods kan kategoriseres som moderne-klassisk poprock med en glad undertone. Deportees har hentet inspirasjon fra seksti- og syttitallsrocken, som her kombineres med en kreativ miks av pop og nåtidens rock.

Platen begynner med en uptempolåt kalt People Like Us, og følger opp med albumets første singel, Damaged Goods. Et mer riktig valg av førstesingel kan vel ikke gjøres, i og med at tittelsporet klart og tydelig viser hva albumet har å by på.

De vokale prestasjonene er helt fantastiske, og er noe av det som imponerer mest ved gjennomlytting. Hovedvokalist Peder Stenberg har en utrolig flott stemme med et tøft snev av heshet. Alle de andre medlemmene er med på bakgrunnsvokaler, noe som gjør seg på låter som Line Of Fire og Who Is Gonna Meet Me.

Damaged Goods er en skive som definitivt er verdt å ha i platesamlingen. Et meget anvendelig album med et kommersielt preg, men samtidig også interessant for de med en dypere interesse for musikk. Alle de 11 sporene er svært fengende, noe Deportees kan leve lenge på med tanke på singelutgivelser.

Du kan forvente deg klassisk rock, varierende akkordskifter, vakre vokaler og til og med litt funkinspirerte partier, som på Do Your Own Crying. Vi skal heller ikke glemme å nevne de fantastiske orkestersymfoniene nesten samtlige låter byr på. Kort sagt er dette en helt fantastisk skive fra svenskene. Man har bare å bli imponert.

Herman Simpson

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.