Fortress Round My Heart – Så god er den da ikke

Fortress Round My Heart – Så god er den da ikke

Skal vi plassere den oppmerksomheten og publisiteten 23-årige Ida Maria har oppnådd i hjemland og utland på en skala fra en til ti havner man lett på elleve. Den hypingen og opphausingen Ida Maria har fått tatt del i savner nesten sidestykke i norsk musikkhistorie. Slikt kan gå galt og ødelagt karrieren før den egentlig har begynt, særlig hvis artisten ikke har all verden å melde. Slik har det heldigvis ikke gått for unge Ida Maria fra Nesna.

Likevel er det ikke slik at Fortress Round My Heart kan få full pott og stående og evigvarende applaus. Til det er albumet for ujevnt, men det finnes definitivt mye positivt å trekke frem ved debuten. Hun skriver oppegående pop med klare referanser til new wave av den amerikanske varianten, garagerock, punk og mer strømlinjeformet indiepop, og hun har en røff og sjarmerende stemme som klarer å bære de fleste av melodiene. I tillegg omgir hun seg med en produsent, Timo Räisänen (Håkan Hellström) og et knippe svenske musikere som gir hun den musikalske hjelpen hun trenger.

Problemet er at låtene er for ujevne og etter hvert roter de seg bort i indiepop- tåken uten at de helt klarer å finne veien ut. Noe videre originalt er ikke materialet heller, man har liksom hørt det meste før. Men Ida Maria og Fortess Round My Heart klare ”force” er en tøff attitude, røff vokal og noen friske og ballesparkende låter som Oh My God, Stella og I Like You Better When You’re Naked som på mange måter er med på å ta fokuset vekk fra noen ellers traurige låter. I tillegg må det sies at balladen Keep Me Warm kommer som en velfortjent hvilepause innimellom alle de galopperende og noen ganger oppkavede låtene.

Som debut er Fortress Round My Heart om ikke akkurat imponerende så er den såpass sterk og frisk at det er grunn til å vente seg mye fra Ida Maria fremover.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.