Playground Princess – Pent og pyntelig

Playground Princess – Pent og pyntelig

Bandet, eller rettere sagt duoen bestående av Jael Krebs og Luk Zimmerman, har fra sin base i Bern i Sveits allerede rukket å snu sitt hjemland på hodet gjennom deres forrige band Lunik. De har rukket å gi ut fem album under navnet Lunik og gjort dem til store stjerner i hjemlandet og da sideprosjektet MiNa ga ut Playground Princess i september 2007 solgte den til gull og mottok en rekke priser og utmerkelser. Nå er den altså klar for det norske markedet. Med god hjelp fra Pål Angelskår.

Musikken kan betegnes som pop med et snev av folk og blir i all hovedsak utrykt gjennom et sparsommelig men likevel detaljrikt musikalsk lydbilde. Her står riktignok den akustiske gitaren i sentrum, men den får god hjelp av xyllofon, banjo og blokkfløyte til å fylle ut de sparsommelige arrangementene. I tillegg trår de til med et mer elektronisk komp når det virker å være på sin plass.

Og det meste fungerer. Det er pent og pyntelig og ganske nedpå og den vevre og sarte vokalen til Jael Krebs evner ofte å trollbinde. Videre er de melankolske låtene relativt sterke på meloditeft og har det litt mystiske og ubestemmelige ”noe med seg”. Og når Pål Angelskår trår til med vokalhjelp på for eksempel ”morderballaden” Living In Between er det lite å klage over.

Men litt er det: Det kan til tider bli litt for kledelig og pent og noen av låtene kunne ha godt av litt røffere kanter. Noen ganger fremstår MiNa litt som hjemlandet – litt for nøytralt og for opptatt av å ikke skremme noen. Bortsett fra Living In Between mangler albumet også de helt klare høydepunktene og litt større variasjon i uttrykket hadde også gjort seg. Men alt i alt kan MiNa se seg fornøyd med debutalbumet.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.