Seeing Sounds – Variert og spennende

Seeing Sounds – Variert og spennende

Dette er N*E*R*D-guttas tredje album, og denne gangen har de virkelig overgått seg selv i å eksperimentere. Her finner man det meste av musikkstiler, gjerne flere i samme lydspor. Alt fra utrolig funky hip hop, til soulladet pop og litt mer rocka låter, iblandet litt junglerytmer og enkelte rytmer som neppe har blitt utprøvd før. Ingen tvil om at Pharrel Williams er et musikalsk geni. Han tørr å prøve og lykkes.

Det hele starter med Time For Some Action som gir en følelse av å være på tivoli. En veldig frisk og morsom start. Så følger noen veldig funky og eksperimentelle lydspor, ikke minst Spaz som virkelig er noe av det mest spastiske som er laget på lenge. Med Yeah You endres stilen litt. Dette er mer soulpreget, selvom den funky rytmen fortsatt er der. Og enda mer soul får man i Sooner Or Later – her blir man nesten tatt med tilbake til Beatles tiden. En utrolig flott ballade. Et innslag av alternativ rock får vi i Happy etterfulgt av enda mer funky junglerytmer. Man rekker ikke å kjede seg her.

Love Bomb er enda en flott ballade. Dette er klart albumets roligste låt, som gir en deilig ro midt i alt det eksperimentelle. Den etterfølges av You Know What som gir sterke assosiasjoner til Jamiroquai. Den har samme funky stil og svinger virkelig. Her er det med andre ord stor variasjon, stor musikkglede og ikke minst nok av talent. At disse gutta virkelig kan musikk er det ingen tvil om. De eksperimenterer med det meste og de lykkes. Dette er musikk av ypperste merke, som nesten faller utenfor enhver sjanger, nettopp fordi den inneholder de fleste sjangre som er å oppdrive.

Skal det være noe å sette fingeren på, så må det være at tekstene er litt i det frieste laget. Derfor er albumet også forsynt med en advarsel. Er man derimot ikke spesielt godt bevandret i det engelske språket vil man mest sannsynlig ikke få med seg så mye av teksten, så det er ingen direkte fare. Og her er det så mye bra musikk og spennende rytmer, at man henger seg faktisk ikke opp i hva det synges om. Musikken snakker for seg selv her. Et virkelig stort album, som anbefales på det sterkeste.

Stine Paulsrud

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.