Brev Till En Vän – Solid og folkelig

Brev Till En Vän – Solid og folkelig

Môra-Per har noen år på baken og en rekke album bak seg og og serverer for det meste amerikansk- og irskinspirert folkemusikk med ett i all hovedsakelig akustisk lydbilde og hvor både felen og banjoen får breie seg. Det går i irske reel, country, små doser bluegrass, blues og cajun og det både bergtar og svinger til tider skikkelig. Låtskriver og hovedvokalist Pär-Erik Erikson er en dyktig historieforteller og som med sin enkle men effektive stemme også stort sett er i stand til å formidle dem. I tillegg er bandet utstyrt med gode musikere som med enkle grep kler de folkelige tekstene inn i like folkelige musikk uten at det blir plagsomt ”folkelig” av den grunn.

Brev Till En Vän dukker også vår egen Henning Kvitnes opp og nettopp Kvitnes er et fint referansepunkt på hvordan Môra-Per låter på plate og mest sannsynlig også fra scenen. Ellers finnes det også spor av The Waterboys, Bruce Springsteen og den undervurderte svenske folk- og bluesartisten Rolf Wickström.

Låtene, seksten i tallet, er som tidligere nevnt gjennomgående gode, selv om det skorter en del på variasjon etter hvert. I tillegg blir noe av materialet i overkant for enkel og og selv om Pär-Erik Eriksons stemme som oftest kler musikken godt kunne den gjerne innehatt litt mer særpreg og røffhet nå og da. Men på låter som den mimrende Sweet, Buster og Zingo Brev Till En Vän, Min Egen Lille Kærste, Vi Møttes Du Och Jag og den Springsteen-aktige 38 er det fint lite å sette fingrene på.

Tross noen skjønnhetsfeil og småkjedelige låter her og der, er Brev Till En Vän en solid og gjennomført plate og absolutt høreverdig for de av oss som liker god amerikansk- og irsk- basert folkmusikk.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.