The Guest – Glimrende oppfølger

The Guest – Glimrende oppfølger

Debuten Juliet’s Wishes fra Ingrid Olava som ble utgitt i 2008 vitnet om en ung og lovende låtskriver og ikke minst musiker som hadde et mer enn godt nok grep om det å skrive og fremføre melankolske og gripende poplåter. Oppfølgeren The Guest forandrer på ingen måte på dette inntrykket.

Det hele er fremdeles stilsikkert og nydelig levert, men hvor førstealbumet var sart og stort sett lavmælt er The Guest en mer utfordrende lytteropplevelse. Den er på ingen måte vanskelig tilgjengelig, men det kan virke som om hun er blitt tøffere og mer variert i uttrykket, og produksjonen (gjort av Frode Jacobsen og Alexander Kloster – Jensen i samarbeid med artisten selv) og arrangementene er blitt mer detaljrike og vågale. Og det gjør slettes ingen ting.

Først og fremst fordi hun fremdeles skriver høyst oppegående låter og har en stemme som kan bære disse låtene og vel så det. Variasjonen er stor, og knallperlen av en åpningslåt, The Queen, med sin suggerende bassgang og lekne produksjon, er en fin kontrast og motvekt til de mer nakne og enkle låtene som for eksempel Passanger og den meget Nina Simone- aktige Poster Child.

I det hele tatt er det fint lite å utsette på albumet The Guest og derfor gjør jeg det heller ikke.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.