As We Look for Silence – Hvilepuls

As We Look for Silence – Hvilepuls

Risør-bandet Merry November hevder at musikken deres er inspirert av drømmer, tanker og melankoli – med innhentet inspirasjon fra Leonard Cohen, The Velvet Underground og Johnny Cash, for å nevne noen. Det levner heller ingen tvil om dette, når sporene på As We Look for Silence, danser kokett av gårde med en høytsvevende vokal som befinner seg i et rolig landskap.

De to vokalistene som ytrer sine ord gjennom skiva; Andreas Knudsen og Charlotte Ronja Knudsen, duetterer på de aller fleste sporene, mens noen låter er mest preget av en av stemmene. Vokalistene sin røst passer godt til hverandre, begge to med en rolig og balansert undertone. Albumets mest catchy låt er den flotte Lonely-hearts, som har sin styrke i en flott sangtekst og en dedikert instrumentering. No Ears On Ego Monuments er farget med mørke tango-suggererende melodier, noe også låta Star Apple Tree er sterkt preget av. Den sistnevnte låta har dessuten vakre fiolinarrangement å skryte av, noe som er et gjennomgående tema – i små, helt passe doser.

Mens det går mot vår og alle spor av snø og is forsvinner som dugg for sola, er det godt å kunne lade opp batteriene, og Merry November er utvilsomt bandet som har kapasitet til å senke hvilepulsen. Merry November har lett lenge etter stillheten, og med As We Look for Silence tror jeg sannelig de har funnet den.

Silje Dahl Osnes

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.