Cold Water Music – Skuffer litt

Cold Water Music – Skuffer litt

Debuten inneholdt solide låtbidrag som singelen og radiohiten Repeater og en rekke andre gromlåter som vitnet om et band man rett og slett må regne med i fremtiden. Og det bet storselskapet EMI seg også merke i og signerte bandet og utga den selvfinansierte debuten på nytt.

Det musikalske utgangspunktet med referanser til så sprikende og ulike artister og band som Bruce Springsteen (og ikke minst hans E Street Band), U2 og The Cure, er der fremdeles i rikt monn, men hvor debuten hadde en rekke fornøyelige og klare singelvalg er det lengre mellom de markante høydepunktene på Cold Water Music.

Det er ingen tvil om at det seks manns sterke Howl kan sine ting og vel så det. Den energiske vokalisten Simen Lund kan synge og bandet kan utvilsomt spille og på en god dag er de blant landets fremste liveband, men mye av energien og intensiteten mangler på plate. Det er dermed ikke sagt at Cold Water Music er blitt en skuffende oppfølgerer. Men de skuffer litt.

Cold Water Music tjener godt på å være et mer helhetlig og jevnere album enn debuten, men taper en del på å inneholde en del fyllstoff og intetsigende låter, og mangelen på de helt klare høydepunktene trekker også en del ned. Likevel er det mye å hente på ”det vanskelige andrealbumet”.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.