No Guarantees – Du liker det garantert

No Guarantees – Du liker det garantert

I samarbeid med Alexander Pettersen og en av landets viktigste americana-musikere, Martin Hagfors, har Jenshus skrevet et dusin knakende gode låter – herlig med et tolvspors album blottet for nedturer. Ingen høydepunkter nevnt, ingen glemt.

Stemningsmessig har No Guarantees rikelig med trøkk og energi, og den underliggende sårhet denne sjangeren kler så godt. Albumet består av en miks fra det nedstrippede, enkle utrykket av kun gitar og vokal, til ”fullt orkester” med banjo, fele og korgutter. Det siste får vi i godt monn i den bittersøte Leaving, der Jenshus som den dyktige countrysanger hun er får lytteren i godt humør med en trist tekst om brutt kjærlighet. Hun minner oss om en mester som Dolly Parton.

Hvis man har et snev av sans for stilarten er det vanskelig å komme på noen grunner til ikke å kjøpe No Guarantees, annet enn at man helt blakk. I så fall: ønsk deg denne til jul. Du liker det garantert.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.