Polk – Glimrende bilmusikk

Polk – Glimrende bilmusikk

Ved å studere coveret på Polk, øker lysten til å leie med en bil i Phoenix for så å dra på en bilferie gjennom Sørstatene. Og etter ha hørt gjennom platen, er denne anmelder helt sikker på å gjennomføre turen. Naturligvis i selskap med Polk på CD-spilleren!

Det er Askews vokal og gitarspill som driver musikken fremover, om enn i meget lavt tempo. Ingen grunn til å stresse når man har en hel ørken å krysse. Dette er skranglete og skjør musikk med enkelte psykedeliske trekk. Det virket innimellom så skjørt og skranglete at man frykter alt sammen skal kollapse. Men på en overbevisende måte makter Askew å hente seg inn og drive musikken videre.

Høydepunktene på platen er den underfundige og fengende The Swimmer, Great Sea (It Sank Me) og til slutt balladen French, som etterlater lytteren i et melankolsk sinnelag, triste over at turen nærmer seg slutten.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.