Der Hjertet Mitt Bor – Innfrir nesten

Der Hjertet Mitt Bor – Innfrir nesten

Der Hjertet Mitt Bor er på mange måter blitt et vellykket album. Guren Hagen har siden 1996 utgitt to album og dette er altså det vanskelige tredjealbumet. Det synes som om det har gått knirkefritt i studio for til tider oser det av spilleglede og entusiasme. Platen er co- produsert av Hellbillies-gitarist Lars Håvard Haugen, som tydelig har påvirket herr Hagen en del. Det låter ikke så ulikt Hellbellies dette, men Guren Hagen er ingen kopist, han står støtt på egne bein. Musikken er også en del mer rocka og litt mindre rendyrket country enn Hellbillies, mer som Jonas Fjeld på sitt beste.

Musikken er fengende og på de mer rocka låtene beviser Guren Hagen at han, for å si det med en klisjé, har baller i hopetall. Det er likevel de rolige og melankolske sangene som sitter best, spesielt de som handler om hans forhold til naturen. Og de er det heldigvis nok av på dette albumet. Han har i tillegg til sitt låtskrivertalent, en behagelig og varm stemme som hever lytteropplevelsen betraktelig. Det er likevel ikke alt som sitter. Noen av låtene kan ikke betraktes som noe annet enn fyllstoff og noen av låtene er litt sidrumpa og baktunge i arrangementene. Et par av låtene er også direkte dårlige.

Der Hjertet Mitt Bor er til tross for en rekke småfeil blitt et godt album for de med sansen for god norsk musikk i grenseland mellom rock og country.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.