Darkness On The Edge Of Town – Sterke småbyhistorier

Darkness On The Edge Of Town – Sterke småbyhistorier

I løpet av disse årene utviklet The E Street Band seg til å bli verdens kanskje beste backingband. Kanskje ikke rent teknisk sett, men derimot i musikalitet, timing og samspill. Bruce Springsteen selv var i alle fall blitt voksen. Borte var naiviteten og de enkle løsningene fra Born To Run om å rømme unna elendigheten. «It’s a town full of losers and I’m pulling out of here to win», låt det da.

Denne gangen har Springsteens jeg-personer innfunnet seg med sin plass i arbeiderklassen i en amerikansk småby. Livet beskrives med en nøktern stolthet uten å henfalle til elendighetsbeskrivelser. «Badlands, you gotta live it every day, Let the broken hearts stand, As the price you’ve gotta pay, We’ll keep pushin’ till it’s understood, and these badlands start treating us good.»

Tekstmessig er Springsteen her helt på høyde med det han skulle prestere på Nebraska fire år senere. Hver sang forteller en historie som kunne fylt en bok, men Springsteen makter å gjøre historien levende i løpet av tre-fire vers.

Musikken er mektig og kraftfull, Springsteen synger og spiller som om det gjaldt livet, og The E Street Band står som en påle gjennom hele plata. Å skulle velge ut Bruce Springsteens beste plate gjennom en karriere på over 25 år er ikke lett, men som en helhet er det denne som rager høyst. Rå, oppriktig og utrolig fengende.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.