Asides From Buffalo Tom – Kjip college-rock

Asides From Buffalo Tom – Kjip college-rock

Buffalo Tom er et av disse amerikanske bandene som har hatt relativt stor suksess på hjemmebane, men uten å få noe gjennombrudd i Norge. Takk for det! Bandet spiller en slags indierock, skreddersydd for kule amerikanske collegeungdommer som har vokst fra Britney Spears & co. Det disse folka ikke har skjønt er at kjip musikk er kjip musikk, uansett om det spilles av tenåringer med silikonpupper eller av «kule» gutter med elgitar og trommer. Dette er passe melodiøst, passe bråkete, passe alternativt og dessverre sånn passe kjedelig.

Stor musikk vokser ved gjentatte lyttinger. De beste platene må du kanskje høre 5-10 ganger før de virkelig sitter. Problemet med Buffalo Tom er at det ikke høres så verst ut første gang, kanskje det er lydbildet som gjør at dette minner om noe bra. Men etter å ha hørt dette noen ganger blir det bare irriterende. Låtmaterialet er rett og slett alt for svakt, det er ikke ett magisk øyeblikk her.

Særlig kjedelig er det jo når dette er en samleplate som skal oppsummere Buffalo Toms tolv år lange platekarriere, og den eneste nødvendige LÅTA her er en cover, salige The Jams Going Underground som de gjør en respektabel versjon av.

De eldste sangene der de har lurt med seg J. Mascis fra Dinosaur Jr. som produsent er de beste, her høres det i alle fall ut som om bandet mener noe med det de spiller. Det nyeste materialet er derimot helt pregløst. La amerikanerne få ha dette bandet i fred. Vi har i alle fall ikke bruk for dem.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.