Electro Glide In Blue – Farlig godt…

Electro Glide In Blue – Farlig godt…

Lekende rytmer, i svingende kulisser og med bortigranskauensåheftig-fremførelse, tar dette av så til de grader! De er nesten en umulig å ikke bli avhengig av denne platen, og allerede før de tre-fire første sporene er gjennomspillt er du sannsynligvis hektet på Apollo 440’s r’n’b-syre-techno.

Her bør selv den mest innbitte misliker av elektronisk musikk kunne finne ett og annet, fordi flere stilarter bygger grunnlaget for hva denne gjengen står for musikalsk sett! Alt fra psykedelsiske hippietoner, via mer moderne drum’n’bass til det mer bluesaktige har fått innpass på albumet, og allikevel skaper de liksom hele veien noe nytt og annerledes som totalt sett må kunne plasseres i dance-sjangeren.

Med DJ-bakgrunn har medlemmene Noko og brødrene Howard og Trevor Gray bl.a. remixet stoff for U2, EMF og Deep Forest, men fikk etterhvert et naturlig ønske om å gi ut eget stoff, noe vi lyttere ikke skal være leie oss for. Selv om platens mest kjente kutt er en coverversjon av en gammel hit, står de selv for resten av stoffet.

Nylig avdøde Billy MacKenzie bidrar på ett spor, Pain In Any Language (forøvrig noe av det siste han gjorde). Apollo-gjengen skulle forresten sette i gang med å produsere MacKenzies come-back album, som var planlagt utgitt denne våren, da den tragiske nyheten nådde dem i januar.

Electro Guide In Blue har blitt et forrykende og overraskende album fra Apollo Four Fourty, og bør kunne anbefales til alle og enhver, enten du setter Pink Floyd, John Lee Hooker, Underworld eller Van Halen høyest av tidligere storheter!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.