Magazine EP – Ypperlig Jazzist!

Magazine EP – Ypperlig Jazzist!

At det er liv og røre innen norsk jazz er tydeligere enn noensinne, hvor Jaga Jazzist pent plasserer seg i rekken av mange interessante navn som har dukket opp på 90-tallet.
Magazine EP består av fem spor hvorav tre er studioinnspillinger (Jaga Ist Zu Hause, Plym og Seems To Me), ett er konsertopptak (Swedish Take-Away) og ett er en remiks (Serafin I Jungelen). Samlet viser dette flere sider av dette store orkesteret – forøvrig alle sider hvor de gjør seg svært bra. Innholdet på platen veksler ellers fra rytmebasert energisk technojazz til det neddempede og svale med akustiske sensommerklanger. Jaga Jazzist er spennende organisert, hvor de bl.a. blir hjulpet av Helge Sten (alias Deathprod), også kjent for sitt samarbeid med Motorpsycho, på sporet Plym og Jomba fra Palace Of Pleasures elegante remiks av bonuskuttet Serafin I Jungelen. Ja, selveste Arne Nordheim skal ha uttrykket stor begeistring for Jaga Jazzist, og da er det bare å bøye seg i støvet!

Ved siden av Nils Petter Molvær og Bugge Wesseltoft har Jaga Jazzist allerede blitt et stort navn innen moderne norsk jazz, og bør med Magazine EP kunne nå ut til massene, også utenfor det ordinære jazzpublikummets marker!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.