As Times Goes By – Feinschmecker Ferry rir eldgamle hester

As Times Goes By – Feinschmecker Ferry rir eldgamle hester

At Bryan Ferry sysler med gamle schlägere er i og for seg intet nytt fenomen, men denne gang har han tatt for seg materialet som fikk våre beste- og oldeforeldre til å svinge seg på dansegulvet – ihvertfall den andelen av dem som hadde råd til å besøke de litt eksklusive restaurantene. Cole Porter & co. sto bak et utall forførende jazzmelodier som var den tidens hitlåter. Ferry makter å gjenopplive det gamle og tradisjonelle og gjør med et trylleslag det hele om til dagens standard. Det uten å gjøre produksjonen silkemyk i en slags ultramoderne eller hipp variant.

Den godeste Ferry gjør sine ting på den gamle måten, med piano, jazzorkester og blåsere – akkurat som det opprinnelig ble gjort av datidens stjerner. Man kunne kanskje ha fryktet det verste ved å la den gamle Roxy Music-vokalisten ta for seg dette arbeidet, men tro det eller ei: han kommer seg helskinnet gjennom oppgaven. Albumet er nemlig i besittelse av utstråling og ender opp med svært så fascinerende resultater i form av gamle jazz-schlägere.

As Time Goes By har alt som behøves og mer til for å gjenskape den stemningen som jeg regner med at Ferry har forsøkt å fange opp ved å presentere denne musikken. Personlig er jeg selv, som Ferry også forsåvidt må være, for ung til selv å ha opplevd denne epoken i populærmusikkens historie. Likevel klarer han å gjenskape det som jeg velger å tolke som et musikalsk dokument fra første del av vårt århundre.

Jeg hadde nærmest avfeid at populærmusikken har hatt en fortid før Elvis og The Beatles – ja selv før Frank Sinatra faktisk! Feiende flott fra «feinschmecker» Ferry som har klart å nå frem med sitt budskap ved denne utgivelsen.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.