At Mount Zoomer – Latterlig overbevisende

At Mount Zoomer – Latterlig overbevisende

Det er klart at man skrur ned forventningene og frykter det verste når et band med en så bra albumdebut som Apologies To The Queen Mary fra 2005, gir ut oppfølgerskiva. Muligens er «den fryktede andreplata» en av platebransjens mest velkjente, forslitte og forhatte klisjeer. Like fullt har den fryktede andreplata sendt mangt et lovende band ut på middelmådighetens ville veier, og i verste fall ført de utfor stupet. Derfor er det lov å være skeptisk, klisjeer til tross.

Vel, det er med oppriktig glede man kan konstatere at Wolf Parade har gjort all skepsis til skamme, og fortsatt holder seg på suksessens smale sti. Klart nok, av og til kan nedjusterte forventninger gjøre en plate langt bedre enn den i utgangspunktet er. Men etter å ha kjørt plata på repeat utallige ganger, kan man slå fast at det heldigvis ikke er tilfellet med At Mount Zoomer.

Wolf Parade overbeviser med selvsikker og mangfoldig indiepoprock som utfolder seg og vokser for hver eneste lytt. Kanskje har ikke plata den umiddelbare snurrigheten som debuten, noe som utvilsomt har en sammenheng med at trommis Arlen Thompson tok over produsentstolen etter Modest Mouse-general Isaac Brock. Til gjengjeld er bonusen stor når du kommer inn under huden på plata. Wolf Parade opererer delvis med et mer progressivt uttrykk enn på debuten. Det er en anelse mer komplekst, mer sammensatt og smartere, men langt fra innadvendt.

«Ingen singler», var utgangspunktet for At Mount Zoomer, og det høres for så vidt at det er lite radiomateriale å spore her. Likevel er det fullt mulig å trekke ut enkelstående gromlåter. Tredjesporet Language City står for årets gåsehudframkaller, mens California Dreamer antakeligvis kommer til å stelle i stand en blanding av hallelujastemning, dansefot og ren og skjær ekstase blant publikum når den spilles live.

Wolf Parade beviser at Apologies To The Queen Mary var langt fra et blaff, og det så det holder. Men når man henger med flinke venner som Modest Mouse og Arcade Fire er man kanskje bare nødt til å holde koken, og akkurat nå er Wolf Parade den kuleste kiden i gjengen.

Rune Aas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.