Waiting For The Dawn – Slitsom falsettmetall

Waiting For The Dawn – Slitsom falsettmetall

På Waiting For The Dawn har han samlet gode venner og laget et temmelig slitsomt album under atistnavnet Kotipelto. Stratovarius har riktignok opp igjennom tiden servert en del fete låter, men dette soloprosjektet er på bærtur.

Det hjelper lite at dyktige musikere som Janne Wirman (synth i Children Of Bodom), Gas (trommer i HIM) og Roland Grapow (gitar i Helloween) alle stiller sine ferdigheter til disposisjon. For det hele renner ut i sanden grunnet svake melodier og tyskerfalsett av verste merke.

Waiting For The Dawn er basert på egyptisk mytologi. Her fortelles historien om en kar fra Egypt som tar i bruk stjerner og planeter for å oppleve sin egen gjenfødelse. Kotipelto selv er svært interessert i denslags, og hadde derfor lyst til å lage et konseptalbum basert på myter fra fordums tid. Det er i og for seg en god ide, men da må det også være mulig å høre igjennom platen i sin helhet uten å få lyst til å knuse den.

Hadde finnen senket stemmefrekvensen sin betraktelig og lagt litt mer arbeid i låtsnekringen, så hadde nok kanskje albumet også endt opp med en bedre karakter. Istedet resulterer det hele i en heller middelmådig utgivelse, til tross for en del gode tekster.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.