Små Rum – Sovepille

Små Rum – Sovepille

Dette er lett orkestrert visepop i samme gate som Lisa Ekdahl; sensuell stemme, flott produksjon og tilgjengelige melodier med appell til massene. Legg til en dose jazz á la Monica Zetterlund, og du er der.

Men låtene da? Låtene har vi dessverre hørt mange ganger før. Små Rum inneholder ingen hit som virkelig utmerker seg, og da blir helhetsinntrykket noe uengasjerende.

Lisa Nilsson har ingen Vem Vet, som var Ekdahls gjennombruddslåt i sin tid. Tittellåten Små Rum har noe ved seg, og er kanskje platas beste spor. Det Är Bara Ord er også kurant – musikalsk.

Hovedinnvendingen er nemlig tekstene, som tidvis kan minne om gymnaspoesi. «Jag går igenom små rum i mig» heter det i tittellåten. I Vad Har Hänt Här synger hun «Och mitt hjärta brister / Ni älskada varandra så». Ooriginalt, hva?

Tekstmessig blir det andre boller i Cornelis Vreeswijk-låten Telegram För Fullmånen, som Nilsson spilte inn til hyllestplata Den Flygande Holländaren 2 i 1998.

Dessverre for Nilsson gjør det forskjellen på hennes og Cornelis Vreeswijks musikalske univers desto tydeligere. Nilsson synger «Jag älskar dig» i Säg Det Igen, mens Cornelis beretter om «Polaren Pär» på Socialen.

Jeg tror jeg setter på en Vreeswijk-plate.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.