Bluefoot – Ærlig, enkelt, herlig

Bluefoot – Ærlig, enkelt, herlig

Ja da, norske American Suitcase har garantert hentet inspirasjon fra Beatles, Byrds, Beach Boys og andre pophelter fra sekstitallet. De har nok også lyttet mye til britpop og amerikansk indie. Med sin konservative bandbesetning, bestående av gitar, bass og trommer, fremstår de nok ikke som revolusjonerende nyskapende. Men til gjengjeld lager de melodier så fengende at det pirrer i magen og dirrer i foten.

Bluefoot er en plate totalt blottet for syntetiske lyder, som setter deg i perfekt sommerstemning. Trolig ville den fått større aksept om den kom for fem år siden, og ikke i en tid der det nærmest er et «must» å leke med teknologien. Likevel er det vanskelig å mislike disse ærlige melodiene fylt av fengende refrenger og harmonisk vokal.

Hos alle de som har et forhold til den skranglete og sjarmerende musikken til oppløste The Tables eller Astroburger burde Bluefoot få en fin plassering i platesamlingen. Med dette albumet markerer American Suitcase seg nemlig som et av de få norske bandene som mestrer å lage gode låter innenfor denne sjangeren.

Spesielt fremtrer den naive kjærlighetserklæringen Bullet som en ekte sommerhit. «If somebody ask me what I feel for you, I would say that I am willing to take a bullet just for you» lyder refrenget, og du får garantert lyst til å synge med.

Marthe Rekdalsbakken

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.